Prohlášení k MČR OCR 2020

Milí závodníci, pořadatelé a OCR nadšenci. Předně bychom vám rádi popřáli všechno nejlepší v novém roce a úspěšný vstup do další závodní sezóny a zároveň se vyjádřili k jednomu z ožehavých témat, které vás dozajista zajímají.

Loňské Mistrovství České republiky v OCR bylo dle ohlasů velice povedenou akcí, kde jsme se české OCR komunitě snažili odprezentovat styl, jakým se současná světová závodní scéna ubírá. Bohužel poté nastalo několik událostí, které přípravu dalšího ročníku zkomplikovaly a téměř znemožnily. My však vůči vám, závodníkům, cítíme povinnost v této vrcholné akci pokračovat. Aktuálně máme ale na stole i další klíčové činnosti, které jako asociace zastupující Českou republiku musíme a hlavně chceme řešit, aby se celá naše závodní scéna posunula dále a tento skvělý sport se i nadále dynamicky rozvíjel.

Pro rok 2020 tedy připravíme MČR v ořezané formě, konkrétně uspořádáme pouze Ninja závod na 100 m a speciální nový formát na 400 m, který se v budoucnu bude objevovat na mezinárodních soutěžích a my vám chceme dát příležitost se na něj připravit na domácí půdě. S pokorou přiznáváme, že se nechceme pouštět do něčeho většího, jelikož by to souběžně se stabilizací nové asociace a spoluprací na prvním ročníku FISO World Championship bylo na úkor kvality, a to po povedeném ročníku MČR 2019 nechceme dopustit.

Nicméně Vám můžeme slíbit, že na rok 2021 je v plánu MČR v plném rozsahu. Termín i lokalitu „Ninja OCR MČR 2020“ brzy upřesníme. Děkujeme za pochopení a těšíme se na spolupráci s vámi všemi a další rozvoj české OCR scény.

Article by ČAPS

Česká asociace překážkových sportů je nezisková organizace zastřešující v České republice sport mezinárodně známý jako OCR, v češtině nazývaný jako extrémní překážkové závody.

Leave your comment